Produkter og tjenester hos AquaDog Asker

Vi tilbyr tjenester som hundemassasje, og en rekke produkter: Back on Track og Pet Step Hunderampe.

 

Tjenester

Hundemasasje

Vi lever i en tid der hundens velbefinnende og helse har fått mer oppmerksomhet. Vi forsøker å finne riktig behandling for det problemet som hunden viser. Mange såkalte problemhunder lider av muskelsmerte og spenninger og har derfor stort behov for massasje. Muskelmassasje øker musklenes evne til å ta opp næring. Forskning har vist at en sliten muskel kan arbeide igjen mye tidligere hvis den masseres enn om den bare hviler. Resultatet av disse undersøkelsene viser at massasje motvirker og minsker bindevevet som alltid dannes i skadete og ubevegelige muskler.

Hvilken effekt har masasje på hunden din?
 • Blodet sirkulerer raskere – noe som fører til at det raskere og mer effektivt kan transportere oksygen og næring til hundens muskler, bindevev og indre organer.
 • Massasjen påskynder lymfesirkulasjonen slik at kroppens urenheter skilles ut raskere. Fordi at lymfesystemet er en del av kroppens immunforsvar, blir hunden mer motstandsdyktig mot sykdommer gjennom regelmessig massasje. Hevelser som skyldes væskeansamlinger forhindres når lymfevæsken strømmer raskere.
 • Hundens muskler og sener blir elastiske og hunden får større bevegelsesfrihet. Leddvæsken stimuleres og trykket på leddene minsker. Eldre hunder som er stive, særlig i hofteledd og korsben, får hjelp av massasje. Unge hunder med «voksesmerter» kan også få lindring ved massasje.
 • Massasje stabiliserer blodtrykket fordi veggene i blodkarene slapper av og blodet strømmer friere. Dette fører igjen til at hunden blir mindre stresset og nervøs.
 • Ved at stoffskiftet i hud og talgkjertler økes, oppnås en frisk og skinnende pels.

Leie av hunderampe

Kontakt oss for mer informasjon og priser!

Kurs / foredrag

Vi holder kurs/foredrag for hundeklubber osv. –  skreddersydd etter ønsker.

Produkter

Back on Track

Vi har Back on track produkter til hund og eier, samt at vi skaffer til hest på forespørsel. Her kan du lese litt om dette fantastiske produktet.

Slik fungerer Back on Track

Back on Tracks ledd- og muskelskydd er alle tilvirket i funksjonstekstiler med varmereflekterende egenskaper.Tekstilene er en synergi mellom gammel kinesisk erfaring og moderne vitenskapelig tekstilteknologi. Ved fremstillingen av polyester- eller polypropylentrådene smeltes keramiske partikler inn i trådene. Egenskapen hos de keramiske partiklene er at når de er blitt oppvarmet av kroppsvarmen, utstråler keramikken en varme som treffer kroppen.Varmen som på denne måten reflekteres er en langbølget varmestråling som tilsvarer langbølget infrarød stråling.

Les mer om:

Varmestråling

Det er vel belagt og dokumentert at langbølget infrarød varmestråling øker blodsirkulasjonen. Den økende blodsirkulasjonen i vevet løser opp muskelspenninger og bidrar til økt prestasjontnivå.Et viktig bruksområde er den skadeforebyggende effekten man får når beskyttelsen brukes før trening og konkurranser.

Fordypning av funksjonen

Varmeenergi kan transporteres på tre måter; konduksjon (ledning), konveksjon eller stråling.

 1. Når varmeledning eller konduksjon skjer, spres varme i et materiale fra en del av materialet til øvrige deler.
 2.  Konveksjon innebærer at oppvarmet væske eller gass (f.eks. luft) forflyttes og tar varmen med seg.Vanlige klær og leddbeskyttere med isolerende materiale, for eksempel bomull, ull og neopren, sørger for å forhindre konveksjon og på det viset beholde kroppsvarmen i luften utenfor huden.
 3. Strålning innebærer at en varmekilde utstråler varme, som treffer en annen yte og varmer opp denne.Back on Tracks produkter arbeider med strålingsvarme og sørger for å beholde varmen gjennom isolering, noe som gjør at beskyttelsen kan ha en pustefunksjon samtidig som varmeenergien i kroppsvevene øker.

Mennesker og dyr utstråler kroppsvarme både i hvile og ved aktivitet. Ved hvile er utstrålingen dog mindre enn om kroppen arbeider. Når et materiale treffes av varmestråler kan tre ting hende;

 1. Strålene kan gå rett igjennom materialet s.k. transmittans. Et eksempel på dette er når solens varmestråler treffer glass. Mesteparten av varmestrålingen går gjennom glasset, hvilket kjennes om man står i et rom der solen skinner inn.
 2. Det andre som kan hende er at strålene stopper på materialets yte og reflekteres bort s.k. reflektans. Om all varme reflekteres blir ikke materialet oppvarmet og ingen varme stråler gjennom materialet.
 3. Det tredje som kan inntreffe er at materialet absorberer varmestrålenes.k. absorbans.

Varme som stråler kan ha ulike bølgelengder avhengig av varmekildens temperatur og materiale. Varmestråling ligger oftest innenfor det som kalles infrarød stråling hvilket innebærer bølgelengder mellom ca 0,7 μm og 1 mm. Et materiale absorberer varmestråling forskjelling avhengig av hvilken bølgelengde strålingen har.Dette kalles for materialets absorpsjonsspektra. Den varmestråling som absorberes øker varmeinnholdet i materialet. Et materiale har ikke bare et absorbsjonsspektra men også et emissjonsspektra. Emissjonsspektra innebærer i korthet at ulike materialer utstråler varme av ulike bølgelengder ved ulike temperaturer.Strålingsmengden og strålingens bølgelengde varierer avhengig av varmekildens temperatur og hvilket emissjonsspektra varmekildens materiale har. Generelt kan man si at jo lavere temperatur varmekilden har, desto lengre blir bølgelengden på varmestrålingen. Nøyaktig som andre materialer har kroppens vev også et absorptjonsspektra.Den bølgelengden som de keramiske partiklene emitterer absorberes i cellene og sender et signal til hjernen om at varmeenergien øker og blodkarene åpnes. Absorbsjonen skjer ikke bare på huden, men også et stykke ned i vevet, noe som gjør at blodkarene utvides ikke bare i ytre lag, men også i muskler og omkring ledd. Den økende blodsirkulasjonen i vevet løser opp muskelspenninger og styrker kroppens evne til å lege inflammasjoner og skader.Derfor brukes produktene ofte ved problemer der inflammasjoner er med i bildet.Et annet viktig bruksområde er den skadeforebyggende effekt man får når beskyttelsen brukes før trening og konkurranse.

Bruksråd

Les nøye både bruksråd og vaskeråd før du bruker produktene.

Alle Back on Track-produkter skal tilvennes gradvis. Bruk produktene maks 4 timer de første 2-3 dagene. Kroppen får da mulighet til å venne seg til effekten som stoffet gir. Grunnen til at vi anbefaler at men innleder med maks 4 timers bruk, er at en del mennesker opplever smerte i starten. Hos hest og hund ytrer det seg som en hevelse. Dette kommer av den økede blodgjennomstrømmingen, noe som faktisk er et godt tegn på det keramiske stoffets effekt.

Den initiale smerten eller hevelsen kan oppstå allerede etter noen timer bruk. Man bør da ikke bruke produktet mer samme dag og i stedet introdusere det forsiktig og gradvis de påfølgende dager. Etter introduksjonsperioden bør man øke bruken til minst 8 timer per døgn, gjerne lengre. Allerede etter en time oppleves ofte en positiv virkning på spente muskler og stive ledd. Mer varig bedring trenger flere dager, opp til 10-20 dager, innen man oppnår ønsket resultat.

Etter de innledende 2-3 dagene er det viktig å fortsette å bruke produktet intensivt minst 10, gjerne 20 dager, før man vurderer effekten. Ettersom det keramiske stoffet reflekterer mer av kroppens varmestråling når vi beveger oss, blir effekten størst om bi bruker produktet når vi er aktive. Men Back on Track virker også ved hvile, også når vi sover. Fortsett å bruke produktet i det mønsteret du selv kommer frem til eller bruk det i 2 uker og gjør et opphold den 3. uken, det siste for å unngå vanedannelse.

Følsomheten for denne tilvenningen er individuell. For maksimal nytte skal det keramiske stoffet være i direkte kontakt med huden (om nødvendig kan et tynt bomullstøy legges imellom). NB: Forsiktighet anbefales ved samtidig bruk med liniment eller lignende, ettersom effekten da forsterkes. Bruk produktet kun etter instruksene og rådfør deg med lege om symptomer som vedvarer. Brukes ikke ved graviditet/drektighet.

Tenk på at effekten av Back on Track øker ved bevegelse da kroppsvarmen øker, så foruten å bruke padder og dekken i stedet, kan hesten med fordel få bevege seg med Back on Track-produktene på seg.Spesielt bra i denne sammenheng er arbeidsdukene, shabraken, skrittedekkenet, skrittmaskindekkenet og platene.
Ved langvarige problemer kan hesten trenge å bruke Back on Track over en lengre periode.Bruk da produktet i 2-3 uker og gjør opphold i 1 uke, for å se om syptomene fortsatt er tilstede. Forebyggende kan Back on Track brukes med regelmessige opphold. Bruk Back on Track 1 dag før og 2 dager etter trening og gjør deretter opphold til neste trening. For oppvarming brukes det 1-2 timer før og 2-4 timer etter trening. For hund brukes ofte standarddekkenet som är regnavvisende og puster. Dog skal man huske på at ved langvarige problemer bør man anvende Back on Track over flere uker, minst 8 timer per dag, med regelmessige opphold. Det innebærer at hunden har på seg dekkenet innendørs, også om natten. Da er det bedre for hunden å ha nettdekkenet som føyer seg bedre etter kroppen og puster maksimalt. Alternativt kan hunden tilbys en madrass med ”memory foam” eller et overtrekk i Back on Track til sengen. At skumgummien delvis former seg etter kroppsformen, avlaster en øm rygg.

Vaskeråd
 • Back on Track-produktene kan vaskes i maskin på 30°C med vanlig vaskemiddel
 • Lufttørkes
 • NB: Bruk ikke blekemiddel eller skyllemiddel.
 • Skal ikke tromles.
 • Kan strykes på maks temperatur 50°C.
 • Det keramiske pulveret er innsmeltet i trådene av polyester/polypropylen og separeres ikke ved vask.
 • Tekstilet forsemres dog med tiden ved langvarig bruk.
 • Tekstilene er tilvirket i Kina og består av 100% polypropylen (PP) med keramiskt pulver eller 50% polyester med keramiskt pulver og 50% bomull.

Pet Step II hunderampe

Belastningen er utrolig høy på hundens ben når den hopper ut og inn av bilen. Hvis den har HD/AA bør den absolutt ikke gjøre det. Hvis hunden er liten kan den løftes, men det er ikke alltid like lett hvis man har en stor hund og en høy bil.

Mange har problemer med å få hunden om bord i båten. Her er også Pet Step II anvendelig med sin bredde og sklisikre utførelse. Dessuten flyter den i vann hvis uhellet skulle være ute.

Pris 2.133,-

I en rehabiliteringsperiode er det også mulig å leie rampe til hunden er frisk igjen. Be om pris.

HALFstep hunderampe

HalfStep er en fin løsning for deg som har stasjonsvogn eller lignende med maks innstigningshøyde 60 cm. Den er i samme utførelse som PetSTEP II, dvs sklisikker og trygg å gå på. Den er lett å holde ren og den er lett anvendelig. Den er 97,5 cm lang og 42,5 cm bred. Vekt: 5,3 kg.

Pris: kr. 975,- inkl. mva.

I en rehabiliteringsperiode er det også mulig å leie rampe til hunden er frisk igjen. Be om pris.