Produkter og tjenester hos AquaDog Bergen

Vi tilbyr tjenester som rehabilitering, hundemassasje, svømmetrening, vask og fønn

Vi tilbyr også en rekke produkter: Div. hundeutstyr, Back on Track, redningsvest osv.

Tjenester

Rehabilitering

En skade eller sykdom behandles ikke isolert. Hele hundens kropp må sees i sammenheng. Etter at en primær skade er behandlet må hunden ha hjelp til å gjenvinne full funksjon. Alle skader på muskler, sener og ligament trenger etterbehandling; rehabilitering.

Rehabilitering er ulike tiltak som har til hensikt å avhjelpe eller begrense følgene av sykdom eller skade. Vi tar i bruk tiltak med tanke på å oppnå maksimal funksjon på optimal tid.

Førstekonsultasjon/første time: kr 1250,-, deretter kr 950,- pr time.
Klippekort (10 behandlinger): kr 8000,-

Les mer om:

 

Hvorfor rehabilitere hunden?

Hunden mister og bygger muskelmasse 30 % raskere enn mennesket. En hund som holdes i total ro etter en behandlet (operert) eller ubehandlet skade kan ha noen risiko forbundet ved seg. Det gir en dårligere blodsirkulasjon og tap av muskelmasse. Tilhelingstiden, tiden det tar for hunden å komme tilbake til normal tilstand, vil ta lengre tid. Riktig trening i rolige og kontrollerte former vil raskere få hunden tilbake i form.

Helingen kan skje feil, dvs hvis hunden ikke raskt gjenvinner sin opprinnelige muskulatur og belaster feil over tid vil skaden kunne gro feil. Dette vil også kunne gi sekundære skader. Eksempelvis kan en hund med den kroniske lidelsen sterk HD få belastningsskader i rygg og nakke fordi den over lang tid avlaster sin hofte

De ulike skadene som trenger rehabilitering er: sene og ligamentskader, frakturer, prolapser, skader/sykdommer i leddbruks og leddkapsler, muskelskader, nevrologiske problemer, og uspesifikke bevegelsesforstyrrelser.

Oppsummert gir rehabilitering en forbedret prognose, forkortet rekonvalesens, færre tilbakefall, en lettere hverdag for deg som eier og en lykkeligere hund.

Hvordan rehabiliterer vi?

Rehabilitering må i størst mulig utstrekning utføres på vitenskapelig grunn og/eller erfaring. Dette betyr at der alltid finnes kunnskap og belegg for de behandlinger vi utfører. Det er eksempelvis studier, dokumentasjon, måling av funksjoner m.m.

Samarbeid med din veterinær er viktig for oss. Det gir oss kunnskap om hvilken diagnose hunden din har, hvilken behandling den har fått, om den bruker noen medisiner pr tid og hva veterinæren anbefaler/ikke anbefaler av videre behandling. Dette for å sikre at hunden får den best egnede rehabiliteringen.

Vi tar i bruk vibrasjonsgulv, massasje, stretching og svømming i rehabiliteringen. Snart får vi også vanntredemølle som passer veldig godt for de helt ny-opererte. I tillegg lager vi et treningsprogram tilpasset hunden din og den skaden eller sykdommen den har. Det kan inneholde styrketrening, balansetrening/koordinasjonstrening, kondisjonstrening m.m. som du og hunden skal utføre hjemme.

Hva din hund og du trenger kommer vi frem til etter en første gangs konsultasjon. Rehabiliteringen avhenger av type skade og hvordan/om denne er operert eller løst konservativt, uten operasjon. Rehabiliteringen skjer alltid individtilpasset og kontrollert.
av Pia Anonsen

Rehabilitering før og nå

For å forstå viktigheten av rehabilitering ønsker vi å belyse en klassisk diagnose en hund kan få; prolaps i ryggen. Før rehabilitering så behandlingsplanen som oftest slik ut:

 • Operasjon
 • Hvile
 • Smertelindring
 • Kortison mot betennelser
 • Klemming av urin
 • Renhold av hund og liggested
 • Ligge mykt
 • Vitaminer

Det er innlysende at dette ga perioder med mye smerte, dårlig blodsirkulasjon og muskelsvinn (atrofi). Hundene ble deprimert, ofte aggressive og/eller apatiske. De ville ikke håndteres og det endte ofte i avlivning pga at den nevrologiske funksjonen ikke kom tilbake. Problemer med urinavlatning var ofte vedvarende. Kostnadene ved å ha en slik hund var høye. Mange kontroller hos veterinær, medisinering og lang tids innleggelse.

Etter at man begynte med rehabilitering på prolapshundene er verden blitt en helt annen. De første 3 dagene etter en operasjon får hunden massasje for å holde blodsirkulasjonen i gang og ståtrening for å forhindre tap av muskulatur og nevrologiske bortfall. Etter disse tre dagene kan en prolaps hund begynne med svømmetrening. Ettersom hunden kan bevege seg tidligere i vannet, enn den har krefter til å stå og gå, opprettholdes muskulatur og nevrologiske funksjoner. Appetitten opprettholdes fordi hunden er i aktivitet og næringsinntak er viktig i tiden hvor hunden skal heles. Stadig stimuli og aktivisering er nøkkelen til suksess for både den som har operert, den som eier hunden og ikke minst hunden selv.

av Pia Anonsen

Svømmetrening for friske hunder

For å forebygge skader eller for å få variasjon i treningen, er svømming et godt og morsomt alternativ.

Denne mosjonsformen er bra for å styrke og bygge opp muskulatur, samt for å øke kondisjonen uten noe større belastning på leddene. Svømmingen hjelper til å bibeholde rørligheten, å forebygge tidlig aldring.

Vårt svømmebasseng har trinnløst motstrøms anlegg slik at man kan øke intensiteten på treningen etter hvert som hunden kommer i form. Man merker fort at kondisjonen blir bedre når man begynner å svømme – i tillegg får man en gladere hund !

Priser

Enkelt time: kr 350,-
Svømmekort (varighet 1 mnd) inntil 2 ganger pr uke: kr 1350,-
Svømmekort (varighet 3 mnd) inntil 2 ganger pr uke: kr 3500,-
Svømmekort (varighet 6 mnd) inntil 2 ganger pr uke: kr 6300,-
Svømmekort (varighet 1 mnd) med 1 gang pr uke: kr 1150,-
Svømmekort (varighet 3 mnd) med 1 gang pr uke: kr 2800,-
Svømming – Klippekort (10 klipp): kr 2700,-

Husk før du skal svømme hunden din

Hva du bør huske på før du skal svømme hunden din:

 • Pass på å ha luftet hunden før den kommer!
 • Ikke gi hunden mat innen 2 timer før den skal svømme.
 • Vi har leker som hunden kan få låne. Men hvis hunden har en favoritt leke hjemme som egner seg å ha i vann, kan du ta med det.
 • Det kan også være bra å ha med hundens favoritt godbiter.

Hundemassasje

Vi lever i en tid der hundens velbefinnende og helse har fått mer oppmerksomhet. Vi forsøker å finne riktig behandling for det problemet som hunden viser. Mange såkalte problemhunder lider av muskelsmerte og spenninger og har derfor stort behov for massasje. Muskelmassasje øker musklenes evne til å ta opp næring. Forskning har vist at en sliten muskel kan arbeide igjen mye tidligere hvis den masseres enn om den bare hviler. Resultatet av disse undersøkelsene viser at massasje motvirker og minsker bindevevet som alltid dannes i skadete og ubevegelige muskler.

Hundemassasje utføres av 
Monika Stubhaug – autorisert hundemassasjeterapeut 
Under utdannelse til rehabiliterings terapeut ved Nordisk Hundemassasje skole

Enkelt time massasje: kr 590,-
Klippekort (5 klipp): kr 2500,-
Klippekort (10 klipp): kr 4500,-

Massasjens effekt på hunden
 • Blodet sirkulerer raskere – noe som fører til at det raskere og mer effektivt kan transportere oksygen og næring til hundens muskler, bindevev og indre organer.
 • Massasjen påskynder lymfesirkulasjonen slik at kroppens urenheter skilles ut raskere.
 • Fordi at lymfesystemet er en del av kroppens immunforsvar, blir hunden mer motstandsdyktig mot sykdommer gjennom regelmessig massasje.
 • Hevelser som skyldes væskeansamlinger forhindres når lymfevæsken strømmer raskere.
 • Hundens muskler og sener blir elastiske og hunden får større bevegelsesfrihet. Leddvæsken stimuleres og trykket på leddene minsker.
 • Eldre hunder som er stive, særlig i hofteledd og korsben, får hjelp av massasje.
 • Unge hunder med «voksesmerter» kan også få lindring ved massasje.
 • Massasje stabiliserer blodtrykket fordi veggene i blodkarene slapper av og blodet strømmer friere. Dette fører igjen til at hunden blir mindre stresset og nervøs.
 • Ved at stoffskiftet i hud og talgkjertler økes, oppnås en frisk og skinnende pels.

Vask & føn

Vi vasker og føner din hund!

Pris på vask og føn vil variere etter type pels og hvor lang tid det vil ta. Ca tider er 45 min og inneholder:

 • Børsting av pels/fjerning av overflødig pels
 • Grundig vask med god shampoo, gjerne med balsam spray om ønskelig
 • Grundig tørking med utbørsting av pels
 • Føn om ønskelig

Priser fra kr 350,-
Leie av vaskerom for vask av egen hund inkl shampoo og håndkle: kr 350,-

Vi fører for og produkter fra Dyrenes Helsekost

Kaldpresset hundefôr

Markus-Mühle har en helt unik kvalitet på sine fôr, og har nøye sammensatte ingredienser slik at fôret skal være så naturnært og likt det behovet hundedyr opprinnelig har til sin føde.
 
Alle ingrediensene blir skånsomt behandlet gjennom kaldpressing. Dette betyr at råvarene ikke er ødelagt eller har fått endret struktur gjennom sterk varmebehandling. Hunder fortjener på lik linje med oss muligheten til høy kvalitet på sin mat uten at det er behov for å tilsette vitaminer og mineraler i etterkant.
 
Gjennom kaldpressingen bevares alle de viktige næringsstoffene naturlig og fôret sikrer derfor et svært høyt opptak av disse. Det inneholder også bare bestanddeler av svært høy kvalitet, og du kan være sikker på hunden får alt den trenger for en optimal helse.
 
I tillegg til fjærkre, vilt, fisk og egg finner du også andre ingredienser som hunden din har behov for, nemlig frukt, bær og urter. Ernæringsspesialistene fra Markus-Mühle vet hva de gjør, og deres nyeste innovasjon heter Acticell. Dette er en sammensetning av ulike frukter som er rike på sekundære plantestoffer, og som virker svært positivt på immunforsvaret, optimaliserer opptaket av fôret, fremmer fordøyelsen og sørger for at hunden får alle de vitaminene den trenger helt naturlig. Acticell er satt sammen for å gi hundens celler et skikkelig påfyll av vitaminer!
 
 

 

 

Produkter

Back on Track

Vi har Back on track produkter til hund og eier, samt at vi skaffer til hest på forespørsel. Her kan du lese litt om dette fantastiske produktet.

Slik fungerer Back on Track

Back on Tracks ledd- og muskelskydd er alle tilvirket i funksjonstekstiler med varmereflekterende egenskaper.Tekstilene er en synergi mellom gammel kinesisk erfaring og moderne vitenskapelig tekstilteknologi. Ved fremstillingen av polyester- eller polypropylentrådene smeltes keramiske partikler inn i trådene. Egenskapen hos de keramiske partiklene er at når de er blitt oppvarmet av kroppsvarmen, utstråler keramikken en varme som treffer kroppen.Varmen som på denne måten reflekteres er en langbølget varmestråling som tilsvarer langbølget infrarød stråling.

Les mer om:

Varmestråling

Det er vel belagt og dokumentert at langbølget infrarød varmestråling øker blodsirkulasjonen. Den økende blodsirkulasjonen i vevet løser opp muskelspenninger og bidrar til økt prestasjontnivå.Et viktig bruksområde er den skadeforebyggende effekten man får når beskyttelsen brukes før trening og konkurranser.

Fordypning av funksjonen

Varmeenergi kan transporteres på tre måter; konduksjon (ledning), konveksjon eller stråling.

 1. Når varmeledning eller konduksjon skjer, spres varme i et materiale fra en del av materialet til øvrige deler.
 2.  Konveksjon innebærer at oppvarmet væske eller gass (f.eks. luft) forflyttes og tar varmen med seg.Vanlige klær og leddbeskyttere med isolerende materiale, for eksempel bomull, ull og neopren, sørger for å forhindre konveksjon og på det viset beholde kroppsvarmen i luften utenfor huden.
 3. Strålning innebærer at en varmekilde utstråler varme, som treffer en annen yte og varmer opp denne.Back on Tracks produkter arbeider med strålingsvarme og sørger for å beholde varmen gjennom isolering, noe som gjør at beskyttelsen kan ha en pustefunksjon samtidig som varmeenergien i kroppsvevene øker.

Mennesker og dyr utstråler kroppsvarme både i hvile og ved aktivitet. Ved hvile er utstrålingen dog mindre enn om kroppen arbeider. Når et materiale treffes av varmestråler kan tre ting hende;

 1. Strålene kan gå rett igjennom materialet s.k. transmittans. Et eksempel på dette er når solens varmestråler treffer glass. Mesteparten av varmestrålingen går gjennom glasset, hvilket kjennes om man står i et rom der solen skinner inn.
 2. Det andre som kan hende er at strålene stopper på materialets yte og reflekteres bort s.k. reflektans. Om all varme reflekteres blir ikke materialet oppvarmet og ingen varme stråler gjennom materialet.
 3. Det tredje som kan inntreffe er at materialet absorberer varmestrålenes.k. absorbans.

Varme som stråler kan ha ulike bølgelengder avhengig av varmekildens temperatur og materiale. Varmestråling ligger oftest innenfor det som kalles infrarød stråling hvilket innebærer bølgelengder mellom ca 0,7 μm og 1 mm. Et materiale absorberer varmestråling forskjelling avhengig av hvilken bølgelengde strålingen har.Dette kalles for materialets absorpsjonsspektra. Den varmestråling som absorberes øker varmeinnholdet i materialet. Et materiale har ikke bare et absorbsjonsspektra men også et emissjonsspektra. Emissjonsspektra innebærer i korthet at ulike materialer utstråler varme av ulike bølgelengder ved ulike temperaturer.Strålingsmengden og strålingens bølgelengde varierer avhengig av varmekildens temperatur og hvilket emissjonsspektra varmekildens materiale har. Generelt kan man si at jo lavere temperatur varmekilden har, desto lengre blir bølgelengden på varmestrålingen. Nøyaktig som andre materialer har kroppens vev også et absorptjonsspektra.Den bølgelengden som de keramiske partiklene emitterer absorberes i cellene og sender et signal til hjernen om at varmeenergien øker og blodkarene åpnes. Absorbsjonen skjer ikke bare på huden, men også et stykke ned i vevet, noe som gjør at blodkarene utvides ikke bare i ytre lag, men også i muskler og omkring ledd. Den økende blodsirkulasjonen i vevet løser opp muskelspenninger og styrker kroppens evne til å lege inflammasjoner og skader.Derfor brukes produktene ofte ved problemer der inflammasjoner er med i bildet.Et annet viktig bruksområde er den skadeforebyggende effekt man får når beskyttelsen brukes før trening og konkurranse.

Bruksråd

Les nøye både bruksråd og vaskeråd før du bruker produktene.

Alle Back on Track-produkter skal tilvennes gradvis. Bruk produktene maks 4 timer de første 2-3 dagene. Kroppen får da mulighet til å venne seg til effekten som stoffet gir. Grunnen til at vi anbefaler at men innleder med maks 4 timers bruk, er at en del mennesker opplever smerte i starten. Hos hest og hund ytrer det seg som en hevelse. Dette kommer av den økede blodgjennomstrømmingen, noe som faktisk er et godt tegn på det keramiske stoffets effekt.

Den initiale smerten eller hevelsen kan oppstå allerede etter noen timer bruk. Man bør da ikke bruke produktet mer samme dag og i stedet introdusere det forsiktig og gradvis de påfølgende dager. Etter introduksjonsperioden bør man øke bruken til minst 8 timer per døgn, gjerne lengre. Allerede etter en time oppleves ofte en positiv virkning på spente muskler og stive ledd. Mer varig bedring trenger flere dager, opp til 10-20 dager, innen man oppnår ønsket resultat.

Etter de innledende 2-3 dagene er det viktig å fortsette å bruke produktet intensivt minst 10, gjerne 20 dager, før man vurderer effekten. Ettersom det keramiske stoffet reflekterer mer av kroppens varmestråling når vi beveger oss, blir effekten størst om bi bruker produktet når vi er aktive. Men Back on Track virker også ved hvile, også når vi sover. Fortsett å bruke produktet i det mønsteret du selv kommer frem til eller bruk det i 2 uker og gjør et opphold den 3. uken, det siste for å unngå vanedannelse.

Følsomheten for denne tilvenningen er individuell. For maksimal nytte skal det keramiske stoffet være i direkte kontakt med huden (om nødvendig kan et tynt bomullstøy legges imellom). NB: Forsiktighet anbefales ved samtidig bruk med liniment eller lignende, ettersom effekten da forsterkes. Bruk produktet kun etter instruksene og rådfør deg med lege om symptomer som vedvarer. Brukes ikke ved graviditet/drektighet.

Tenk på at effekten av Back on Track øker ved bevegelse da kroppsvarmen øker, så foruten å bruke padder og dekken i stedet, kan hesten med fordel få bevege seg med Back on Track-produktene på seg.Spesielt bra i denne sammenheng er arbeidsdukene, shabraken, skrittedekkenet, skrittmaskindekkenet og platene.
Ved langvarige problemer kan hesten trenge å bruke Back on Track over en lengre periode.Bruk da produktet i 2-3 uker og gjør opphold i 1 uke, for å se om syptomene fortsatt er tilstede. Forebyggende kan Back on Track brukes med regelmessige opphold. Bruk Back on Track 1 dag før og 2 dager etter trening og gjør deretter opphold til neste trening. For oppvarming brukes det 1-2 timer før og 2-4 timer etter trening. For hund brukes ofte standarddekkenet som är regnavvisende og puster. Dog skal man huske på at ved langvarige problemer bør man anvende Back on Track over flere uker, minst 8 timer per dag, med regelmessige opphold. Det innebærer at hunden har på seg dekkenet innendørs, også om natten. Da er det bedre for hunden å ha nettdekkenet som føyer seg bedre etter kroppen og puster maksimalt. Alternativt kan hunden tilbys en madrass med ”memory foam” eller et overtrekk i Back on Track til sengen. At skumgummien delvis former seg etter kroppsformen, avlaster en øm rygg.

Vaskeråd
 • Back on Track-produktene kan vaskes i maskin på 30°C med vanlig vaskemiddel
 • Lufttørkes
 • NB: Bruk ikke blekemiddel eller skyllemiddel.
 • Skal ikke tromles.
 • Kan strykes på maks temperatur 50°C.
 • Det keramiske pulveret er innsmeltet i trådene av polyester/polypropylen og separeres ikke ved vask.
 • Tekstilet forsemres dog med tiden ved langvarig bruk.
 • Tekstilene er tilvirket i Kina og består av 100% polypropylen (PP) med keramiskt pulver eller 50% polyester med keramiskt pulver og 50% bomull.

Plutoduken 

Frottehåndklens tid er over! Plutoduken erstatter alle tunge og uhåndterlige frottehåndklær når du skal tørke hunden. Passer til alle typer hundepels!

Bruksanvisning:  for best oppsugningseffekt, fukter du Plutoduken og vrir ut vannet. Da er det bare å legge duken over hunden og klappe på den så den suger ut vannet.Vri opp kluten ved behov og gjenta prosessen til ønsket tørkeeffekt er nådd.

Plutoduken kan også brukes på andre steder der du ønsker stor oppsugningseffekt, f. eks. under vannskål. Rengjøres ved 40 graders vask. Bruk ikke mykemiddel.

Baltic profesjonell redningsvest

Har du tenkt på hva som kan skje hvis hunden faller over bord midtfjords?

De fleste hunder kan svømme, men selv den best trente hund vil ha problemer med å nå til land. Og greier du å få den opp i båten? Når den er våt og pelsen er fylt med vann blir den en god del tyngre – i tillegg til at det er vanskelig å få tak på den! Vi anbefaler derfor redningsvest til din beste venn.

Baltic Professional – er en solid redningsvest i kraftig materiale som tåler det meste. Vesten er gul med refleks på løftehåndtaket, slik at den synes godt i vannet.

Denne vesten finnes i fem størrelser – S,M,L,XL og XXL priser fra kr. 800,- til 1300,- Alle våre redningsvester selges med 2 års garanti!