Butikk 

Vi har en liten butikk i vårt lokale som selger litt fôr og en del produkter for hund.  
Under kan du lese litt om noe av det vi har.  Kom gjerne innom for en titt.

Back on Track 

Vi har Back on track produkter til hund og eier, samt at vi skaffer til hest på forespørsel. Her kan du lese litt om dette fantastiske produktet.

Slik fungerer Back on Track

Back on Tracks ledd- og muskelskydd er alle tilvirket i funksjonstekstiler med varmereflekterende egenskaper.Tekstilene er en synergi mellom gammel kinesisk erfaring og moderne vitenskapelig tekstilteknologi. Ved fremstillingen av polyester- eller polypropylentrådene smeltes keramiske partikler inn i trådene. Egenskapen hos de keramiske partiklene er at når de er blitt oppvarmet av kroppsvarmen, utstråler keramikken en varme som treffer kroppen.Varmen som på denne måten reflekteres er en langbølget varmestråling som tilsvarer langbølget infrarød stråling.

Varmestråling

Det er vel belagt og dokumentert at langbølget infrarød varmestråling øker blodsirkulasjonen. Den økende blodsirkulasjonen i vevet løser opp muskelspenninger og bidrar til økt prestasjontnivå.Et viktig bruksområde er den skadeforebyggende effekten man får når beskyttelsen brukes før trening og konkurranser.

Fordypning av funksjonen

Varmeenergi kan transporteres på tre måter; konduksjon (ledning), konveksjon eller stråling.

 1. Når varmeledning eller konduksjon skjer, spres varme i et materiale fra en del av materialet til øvrige deler.
 2.  Konveksjon innebærer at oppvarmet væske eller gass (f.eks. luft) forflyttes og tar varmen med seg.Vanlige klær og leddbeskyttere med isolerende materiale, for eksempel bomull, ull og neopren, sørger for å forhindre konveksjon og på det viset beholde kroppsvarmen i luften utenfor huden.
 3. Strålning innebærer at en varmekilde utstråler varme, som treffer en annen yte og varmer opp denne.Back on Tracks produkter arbeider med strålingsvarme og sørger for å beholde varmen gjennom isolering, noe som gjør at beskyttelsen kan ha en pustefunksjon samtidig som varmeenergien i kroppsvevene øker.

Mennesker og dyr utstråler kroppsvarme både i hvile og ved aktivitet. Ved hvile er utstrålingen dog mindre enn om kroppen arbeider. Når et materiale treffes av varmestråler kan tre ting hende;

 1. Strålene kan gå rett igjennom materialet s.k. transmittans. Et eksempel på dette er når solens varmestråler treffer glass. Mesteparten av varmestrålingen går gjennom glasset, hvilket kjennes om man står i et rom der solen skinner inn.
 2. Det andre som kan hende er at strålene stopper på materialets yte og reflekteres bort s.k. reflektans. Om all varme reflekteres blir ikke materialet oppvarmet og ingen varme stråler gjennom materialet.
 3. Det tredje som kan inntreffe er at materialet absorberer varmestrålenes.k. absorbans.

Varme som stråler kan ha ulike bølgelengder avhengig av varmekildens temperatur og materiale. Varmestråling ligger oftest innenfor det som kalles infrarød stråling hvilket innebærer bølgelengder mellom ca 0,7 μm og 1 mm. Et materiale absorberer varmestråling forskjelling avhengig av hvilken bølgelengde strålingen har.Dette kalles for materialets absorpsjonsspektra. Den varmestråling som absorberes øker varmeinnholdet i materialet. Et materiale har ikke bare et absorbsjonsspektra men også et emissjonsspektra. Emissjonsspektra innebærer i korthet at ulike materialer utstråler varme av ulike bølgelengder ved ulike temperaturer.Strålingsmengden og strålingens bølgelengde varierer avhengig av varmekildens temperatur og hvilket emissjonsspektra varmekildens materiale har. Generelt kan man si at jo lavere temperatur varmekilden har, desto lengre blir bølgelengden på varmestrålingen. Nøyaktig som andre materialer har kroppens vev også et absorptjonsspektra.Den bølgelengden som de keramiske partiklene emitterer absorberes i cellene og sender et signal til hjernen om at varmeenergien øker og blodkarene åpnes. Absorbsjonen skjer ikke bare på huden, men også et stykke ned i vevet, noe som gjør at blodkarene utvides ikke bare i ytre lag, men også i muskler og omkring ledd. Den økende blodsirkulasjonen i vevet løser opp muskelspenninger og styrker kroppens evne til å lege inflammasjoner og skader.Derfor brukes produktene ofte ved problemer der inflammasjoner er med i bildet.Et annet viktig bruksområde er den skadeforebyggende effekt man får når beskyttelsen brukes før trening og konkurranse.

Bruksråd

Les nøye både bruksråd og vaskeråd før du bruker produktene.

Alle Back on Track-produkter skal tilvennes gradvis. Bruk produktene maks 4 timer de første 2-3 dagene. Kroppen får da mulighet til å venne seg til effekten som stoffet gir. Grunnen til at vi anbefaler at men innleder med maks 4 timers bruk, er at en del mennesker opplever smerte i starten. Hos hest og hund ytrer det seg som en hevelse. Dette kommer av den økede blodgjennomstrømmingen, noe som faktisk er et godt tegn på det keramiske stoffets effekt.

Den initiale smerten eller hevelsen kan oppstå allerede etter noen timer bruk. Man bør da ikke bruke produktet mer samme dag og i stedet introdusere det forsiktig og gradvis de påfølgende dager. Etter introduksjonsperioden bør man øke bruken til minst 8 timer per døgn, gjerne lengre. Allerede etter en time oppleves ofte en positiv virkning på spente muskler og stive ledd. Mer varig bedring trenger flere dager, opp til 10-20 dager, innen man oppnår ønsket resultat.

Etter de innledende 2-3 dagene er det viktig å fortsette å bruke produktet intensivt minst 10, gjerne 20 dager, før man vurderer effekten. Ettersom det keramiske stoffet reflekterer mer av kroppens varmestråling når vi beveger oss, blir effekten størst om bi bruker produktet når vi er aktive. Men Back on Track virker også ved hvile, også når vi sover. Fortsett å bruke produktet i det mønsteret du selv kommer frem til eller bruk det i 2 uker og gjør et opphold den 3. uken, det siste for å unngå vanedannelse.

Følsomheten for denne tilvenningen er individuell. For maksimal nytte skal det keramiske stoffet være i direkte kontakt med huden (om nødvendig kan et tynt bomullstøy legges imellom). NB: Forsiktighet anbefales ved samtidig bruk med liniment eller lignende, ettersom effekten da forsterkes. Bruk produktet kun etter instruksene og rådfør deg med lege om symptomer som vedvarer. Brukes ikke ved graviditet/drektighet.

Tenk på at effekten av Back on Track øker ved bevegelse da kroppsvarmen øker, så foruten å bruke padder og dekken i stedet, kan hesten med fordel få bevege seg med Back on Track-produktene på seg.Spesielt bra i denne sammenheng er arbeidsdukene, shabraken, skrittedekkenet, skrittmaskindekkenet og platene.
Ved langvarige problemer kan hesten trenge å bruke Back on Track over en lengre periode.Bruk da produktet i 2-3 uker og gjør opphold i 1 uke, for å se om syptomene fortsatt er tilstede. Forebyggende kan Back on Track brukes med regelmessige opphold. Bruk Back on Track 1 dag før og 2 dager etter trening og gjør deretter opphold til neste trening. For oppvarming brukes det 1-2 timer før og 2-4 timer etter trening. For hund brukes ofte standarddekkenet som är regnavvisende og puster. Dog skal man huske på at ved langvarige problemer bør man anvende Back on Track over flere uker, minst 8 timer per dag, med regelmessige opphold. Det innebærer at hunden har på seg dekkenet innendørs, også om natten. Da er det bedre for hunden å ha nettdekkenet som føyer seg bedre etter kroppen og puster maksimalt. Alternativt kan hunden tilbys en madrass med ”memory foam” eller et overtrekk i Back on Track til sengen. At skumgummien delvis former seg etter kroppsformen, avlaster en øm rygg.

Vaskeråd
 • Back on Track-produktene kan vaskes i maskin på 30°C med vanlig vaskemiddel
 • Lufttørkes
 • NB: Bruk ikke blekemiddel eller skyllemiddel.
 • Skal ikke tromles.
 • Kan strykes på maks temperatur 50°C.
 • Det keramiske pulveret er innsmeltet i trådene av polyester/polypropylen og separeres ikke ved vask.
 • Tekstilet forsemres dog med tiden ved langvarig bruk.
 • Tekstilene er tilvirket i Kina og består av 100% polypropylen (PP) med keramiskt pulver eller 50% polyester med keramiskt pulver og 50% bomull.

Plutoduken 

Frottehåndklens tid er over! Plutoduken erstatter alle tunge og uhåndterlige frottehåndklær når du skal tørke hunden. Passer til alle typer hundepels!

Bruksanvisning:  for best oppsugningseffekt, fukter du Plutoduken og vrir ut vannet. Da er det bare å legge duken over hunden og klappe på den så den suger ut vannet.Vri opp kluten ved behov og gjenta prosessen til ønsket tørkeeffekt er nådd.

Plutoduken kan også brukes på andre steder der du ønsker stor oppsugningseffekt, f. eks. under vannskål. Rengjøres ved 40 graders vask. Bruk ikke mykemiddel.

Helsekost 

Vi selger kosttilskudd fra Norsk Dyrehelse.

Bok – Dyreklinikken – «Alt som kan gjøre på mennesker, kan gjøre på dyr»

170 A4s, tekst og bilder, 398, –
Forfatter Anne-Lill Øverbye.

Utdrag fra FORORD til DYREKLINIKKEN:

Katten Lasse er grunnen til at denne boken ble skrevet. 5-6 uker gammel satt han i et bur på Groruddalen Dyreklinikk og ventet på den avsluttende sprøyten.
Det var ferietid, og han passet ikke inn i familiens planer. Han fikk imidlertid ingen sprøyte, han ble vår lille godgutt i stedet.

Jeg samme buret satt en 4md gammel sort villkattjente. Mor og 3 søsken var avlivet, og hun satt på vent. Vi tok med begge to hjem, og her ble de tatt godt imot av Veslegutt. Kattungen med haleknekk, som nylig ble blitt funnet, alene og redd i Maridalen.
10 år gammel fikk Lasse en kreftdiagnose som ble begynnelsen på en lang reise innen moderne veterinærmedisin. Det var fascinerende og oppmuntrende å se hvilke tilbud som var tilgjengelige, og med mange dyr i familien var interessen for å finne ut mer om moderne veterinærmedisins muligheter til stede. Tanken om en bok ble dermed født.
Jeg denne boken håper jeg, gjennom eksempler, å vise fram bredden innen behandlingstilbud til dyr.

Boken omhandler alt fra de rutinemessige veterinærbesøkene, til avansert kirurgi og kreftbehandling, alternativ behandling og rehabilitering.

Les mer

Her er historien om Z, en av de første hundene som fikk implantert gull i en vond hofte.

Quattro, setteren som gjennomgikk Norges første sementløse hoftetransplantasjon.

Lisa, som ved hjelp av cellegift ble frisk av lymfekreft. Max og Kjell, som takket være svømmetrening og fysioterapi lærte å gå igjen. Mirra, som lever på grunn av behandling hos homeopat, og mange, mange andre gripende historikere om høyt elskede kjæledyr og deres engasjerte eiere.

Jippis eiere flyttet i campingvogn da hunden ikke kunne gå i trapper. Fant skulle avlives, men ble reddet av en familie som med ubegrenset kjærlighet har gjort alt for å hjelpe en hund som sliter med ettervirkninger av en vond fortid.

Flere veterinærer og behandlere har delt tankskip og kunnskap med meg. Jeg har ønsket å skrive en bok som både formidler kunnskap, og har et varmt, personlig preg. Derfor har jeg også satt stor pris på de mange gode samtalene omkring holdninger og etikk. Den som leser får et annet forhold til en fagperson som byr på seg selv som menneske.

Fra samtlige klinikker som er omtalt i boken har jeg møtt stor velvilje og åpenhet. Det har blitt lagt til rette slik at jeg har fått de historiene jeg har ønsket. For å gi meg historien om minigrisen Charlie, kom Kai-Arne Schie, midt i svineinfluensasesongen, til klinikken en fri lørdag. Charlie kunne ikke sitte på venteværelset sammen med mennesker som kunne risikere å smitte han med influensa. En deilig vårdag, midt i lammesesongen fikk jeg også være med på stordyrpraksis.
Kjetil Ueland åpnet klinikken sin, viste meg tilitt og mye meg komme og gå som jeg har ville. Også Groruddalen Dyreklinikk har vært en god samarbeidspartner, og veterinærene ved NVH kontaktet meg når det ble satt opp opp pasienter det ville være av interesse å skrive om.
Wenche Granli Ekeli har delt mange oppsiktsvekkende og gripende historiker om pasienter som har fått en ny sjanse gjennom svømming og rehabilitering.
Cecilie Askvig, Marianne Tiberghien og Lise Hatledal har stilt opp med gode eksempler på hva alternativ behandling kan utrette.
Nordberg Dyreklinikk behandlet Mikkel, vår ville, eldre revegutt, som gjennom en kald vinter bodde hos oss mens han ble behandlet for reveskabb og lungebetennelse. De ga også Josefina fra Hellas mulighet til å fortsette sitt gode hundeliv hos sin dedikerte eier, da hun ble avhengig av rullestol.
Terje Fjeld har gitt et interessant tilbakeblikk på en lang karriere, og på utvikling av veterinærmedisin fra studiets begynnelse i Norge.
Fra Oslo Dyresykehus har jeg, siden siden av å følge Lasse gjennom hans behandling, også fått historien om dødsdømte Lisa som på en oppsiktsvekkende måte å bli frisk av lymfekreft, og jeg har historien om toypuddelen Bitteliten, som takket være fantastiske kirurgers innsats, overlevde angrep fra stor hund.
En syk og utmagret liten kattunge som var satt ut i skogen for å dø, og en påkjørt katt som ble liggende hjelpeløs på veiens midtrabatt har også fått plass i boken. Begge lever gode liv i dag. En dramatisk fødsel er med i boken, og heller ikke de eldre dyrene er glemt.

Bok – Massasje av hund med eteriske oljer

Forfatter Carmen G. Kadim, pris 395,-

I denne rikt illustrerte boken får du en veiledning i hvordan du selv trygt kan massere hunden din, både med og uten oljer.

Du får en innføring i de vanligste måtene å bruke eteriske oljer, og gode beskrivelser på hvordan du kan blande egne massasjeoljer som passer for ulike problemer og tilstander i hundens kropp.

Vom og hundemat

Vi forhandler Vom og Hundemat som er våtfòr til hund basert på vom, kylling, laks og innmat. Fòret er tilsatt vitaminer og mineraler som er essensielle for hundens velvære. Dette fòret passer for alle typer hunder, men er ypperlig for brukshunder og høyprestasjonshunder.

For priser på produktene, ta kontakt med oss.

Groomers edge balsam & shampoo

Groomer’s Edge fra Double K Industries, er en serie med pelspleieprodukter som dekker de fleste behov for god og riktig pelspleie for hunder, katter, hester og andre husdyr i alle aldre og for alle pelstyper. Alle produktene er fremstillet av naturlige råstoffer,  og  ingen dyr har blitt skadet under utviklingen av produktene!

Baltic profesjonell redningsvest

Har du tenkt på hva som kan skje hvis hunden faller over bord midtfjords?

De fleste hunder kan svømme, men selv den best trente hund vil ha problemer med å nå til land. Og greier du å få den opp i båten? Når den er våt og pelsen er fylt med vann blir den en god del tyngre – i tillegg til at det er vanskelig å få tak på den! Vi anbefaler derfor redningsvest til din beste venn.

Baltic Professional – er en solid redningsvest i kraftig materiale som tåler det meste. Vesten er gul med refleks på løftehåndtaket, slik at den synes godt i vannet.

Denne vesten finnes i fem størrelser – S,M,L,XL og XXL

Priser fra kr. 800,- til 1300,-

Alle våre redningsvester selges med 2 års garanti!

Vi har også et utvalg av: 

– Børster/klotenger
– Hjelpemidler
– Hunderamper
– Hundeleker
– Godbiter