Historie fra April 2012

Niko fikk en tøff start på livet. Da han var noen måneder gammel, hadde han et stygt fall. Vi merket umiddelbart ingen skader, men vi fikk ham sjekket av veterinær som heller ikke fant noen skader.

Noen måneder senere begynner han å halte. Vi klarer ikke helt å se hvilken fot det var, men mente at det var ene foten foran. Vi var igjen til veterinær, og det var snakk om diverse ting som voksesmerter, beinhinnebetennelse etc. Da bedringen uteble, bestilte vi time for grundigere undersøkelse.

Vi var også på utstilling med Niko i mai dette året; vi hadde ikke fått trent hunden og han var nok ikke i sin beste form med korte lufteturer på mykt underlag etc. Utstillingen ble ingen suksess; blå sløyfe og ingen jubel.

Knappe to uker etter dette ble Nikjo operert. Han hadde skader i skulderen og en sene i skulder måtte kuttes. Så begynte en lang rekonvalesens tid. Det å holde en 8 måneder valp i ro, starte med 5 minutters lufteturer og masssasje flere ganger for dagen, var ikke enkelt. Etter at såret var grodd, ble vi anbefalt vibrasjonsgulv, massasje og svømming for på en skånsom måte å trene opp igjen muskulaturen. Etter operasjonene hadde Niko mistet mye muskelmasse, hadde ujevn gange og trengte opptrening for å gjenvinne normal funksjon.

Niko gjennomførte 10 behandlingstimer og hadde stor framgang og jevnt over mye bedre muskulatur. I starten klarte han kun få minutter i bassenget og beina bar han knapt når han tok pauser. Han var også så dårlig i muskulaturen at han klarte ikke å hoppe inn i bilen. Etter disse 10 behandlingene startet vi med selvsvømming. Niko har de siste 3 månedene svømt to ganger i uken og da gjerne 30 minutter i motstrøm.

Vi har fått en ny hund. Han har bygget opp en fin muskulatur og mye styrke. Vi var på utstilling for noen uker siden og fikk rød sløyfe og kjempegode kritikker. Vi kommer til å fortsette med svømmingen da han får utrolig god trening, og han ‘elsker’ dette. Han kommer ikke fort nok ut i bassenget, og sjekker ‘badeanden’ hver dag hjemme på badet. Skal den ikke snart pakkes i sekken? Jeg er klar!