Produkter og tjenester hos AquaDog Vestfold

Vi tilbyr tjenester som rehabilitering, hundemassasje, terapeutisk laser, svømmetrening, pelsstell, vask og fønn
Vi tilbyr også en rekke produkter: Div. hundeutstyr, Back on Track, Luposan, hundemat, Markus-Mühle naturhundefor, redningsvest osv.

Tjenester

Hydroterapi (rehabilitering i vann)

Rehabilitering etter en skade/operasjon gjøres for å få maksimal funksjon på minimal tid. Gjenopptrening i vann etter skader og operasjoner i skjelettet er meget gunstig fordi man kan trene musklene uten at man belaster skjelettet. Når man svømmer er man i en slags vektløs tilstand, samtidig som man er nødt til å bruke muskulaturen. Rehabiliteringsperioden reduseres med opptil 6 måneder ved å trene i vann.

AquaDog’s basseng holder en temperatur på 27 grader, noe som viser seg å være meget effektivt ved rehabilitering.

For å få hunden til å bruke de musklene man ønsker å trene, svømmer de i sirkler, vendinger i begge retninger, serpentiner osv. Når de trenger mer belastning, har vi trinnløs motstrøm som reguleres ut fra hundens kondisjonsnivå. Hunden får raskt bedre kondisjon ved å svømme.  Alle hundene svømmer med redningsvest. Dette fordi hunden føler seg trygg og hvis det skulle skje noe som gjør at man må ha hunden opp eller den trenger korrigering, kan man lettere få tak på den.

Les mer om:

Lidelser som har spesielt godt av svømming:
 • Hypertrofisk osteodystrofi (unghunder med betennelse i epifyseskivene som gjør at de får hevelse i knærne)
 • Osteochondrose (bruskløsning i ledd). Dette kan komme av en skade eller det kan være arvelig/medfødt. Mest utbredt på store raser. Legningsprosenten har økt fra 55 % til 75 % etter at man fikk bassengtrening, massasje og stretching.
 • Hofteleddsdysplasi
 • Albueleddsarthrose
 • Skiveprolaps
 • Korsbåndopererte
 • Skjelettlidelser generelt
 • I tillegg er det fin trening for tykke hunder som skal gå ned i vekt. Det er lettere å svømme enn å løpe ute i terrenget. Når man er for tung, blir belastningen på kroppen større.
Water Walker - tredemølle i vann
Som regel starter vi rehabiliteringen i vanntredemøllen. Her har vi bedre kontroll på bevegelsene til hunden og kan lettere inspisere halthet osv. Etterhvert alternerer vi mellom vanntredemøllen og svømming ettersom hvilken lidelse hunden har og hvor i rehabiliteringen den befinner seg.

I dag dekker flere forsikrings selskap deler eller hele rehabiliteringen. Kontakt alltid ditt forsikrings selskap for å høre om din forsikring dekker rehabiliteringen for ditt dyr.

Vi samarbeider med veterinærene, og hvis ditt selskap krever rekvisisjon fra veterinær, kontakt veterinæren å få rekvisisjon.

Svømmetrening for friske hunder

For å forebygge skader eller for å få variasjon i treningen, er svømming et godt og morsomt alternativ.

Denne mosjonsformen er bra for å styrke og bygge opp muskulatur, samt for å øke kondisjonen uten noe større belastning på leddene. Svømmingen hjelper til å bibeholde rørligheten, å forebygge tidlig aldring.

Vårt svømmebasseng har trinnløst motstrøms anlegg slik at man kan øke intensiteten på treningen etter hvert som hunden kommer i form. Man merker fort at kondisjonen blir bedre når man begynner å svømme – i tillegg får man en gladere hund !

Svømmmeklubben

Bli medlem av Aquadog sin svømmeklubb! Svømmeklubben er startet for de som ønsker å trene sin hund regelmessig på en skånsom og morsom måte. Dette er bra både for konkurransehunden og den glade mosjonisten !

Når man er medlem i svømmeklubben kan man svømme sin hund selv ivårt basseng, men det finnes selvfølgelig alltid personale i nærheten. For å kunne svømme sin hund selv, må man ha en frisk hund eller en ferdig rehabilitert hund som er godkjent for selvsvømming av vårt personale, i tillegg til at man må ha gjennomgått opplæring i bruk av bassenget og trening av hunden.

En hund med fysiske problemer får aldri svømme uten vårt personale, og da er det de vanlige prisene som gjelder.

Husk før du skal svømme hunden din
Hva du bør huske på før du skal svømme hunden din:

 • Pass på å ha luftet hunden før den kommer!
 • Ikke gi hunden mat innen 2 timer før den skal svømme.
 • Vi har leker som hunden kan få låne. Men hvis hunden har en favoritt leke hjemme som egner seg å ha i vann, kan du ta med det.
 • Det kan også være bra å ha med hundens favoritt godbiter.
Priser for medlemskap

3 mnd. medlemskap
1 gang i uka
Kr. 2100,-

2 mnd. medlemskap
2 – 3 ganger i uka
Kr. 3000, –

8 klipp Kr. 1800,-

Må brukes innen 6 mnd.

Man må bestille time på forhånd.

Det er kun plass til et begrenset antall medlemmer i svømmeklubben da vi trenger en stor del av tiden i bassenget til våre rehabiliteringspasienter.

Kontakt oss for mer informasjon.

Hundemassasje

Vi lever i en tid der hundens velbefinnende og helse har fått mer oppmerksomhet. Vi forsøker å finne riktig behandling for det problemet som hunden viser. Mange såkalte problemhunder lider av muskelsmerte og spenninger og har derfor stort behov for massasje. Muskelmassasje øker musklenes evne til å ta opp næring. Forskning har vist at en sliten muskel kan arbeide igjen mye tidligere hvis den masseres enn om den bare hviler. Resultatet av disse undersøkelsene viser at massasje motvirker og minsker bindevevet som alltid dannes i skadete og ubevegelige muskler.

Massasjens effekt på hunden
 • Blodet sirkulerer raskere – noe som fører til at det raskere og mer effektivt kan transportere oksygen og næring til hundens muskler, bindevev og indre organer.
 • Massasjen påskynder lymfesirkulasjonen slik at kroppens urenheter skilles ut raskere.
 • Fordi at lymfesystemet er en del av kroppens immunforsvar, blir hunden mer motstandsdyktig mot sykdommer gjennom regelmessig massasje.
 • Hevelser som skyldes væskeansamlinger forhindres når lymfevæsken strømmer raskere.
 • Hundens muskler og sener blir elastiske og hunden får større bevegelsesfrihet. Leddvæsken stimuleres og trykket på leddene minsker.
 • Eldre hunder som er stive, særlig i hofteledd og korsben, får hjelp av massasje.
 • Unge hunder med «voksesmerter» kan også få lindring ved massasje.
 • Massasje stabiliserer blodtrykket fordi veggene i blodkarene slapper av og blodet strømmer friere. Dette fører igjen til at hunden blir mindre stresset og nervøs.
 • Ved at stoffskiftet i hud og talgkjertler økes, oppnås en frisk og skinnende pels.

Terapeutisk laser

Det finnes mange typer laser som brukes innen medisin. I hovedsak  finnes det to grupper:

Sterk laser som brukes for å skjære, koagulere eller brenne bort vev.

Svake lasere som brukes for å stimulere cellefunksjonene. På engelsk heter den Low level laser therapy- LLLT. Denne brukes da til terapeutisk behandling. Meget kort kan man si at laser påvirker det lokale immunforsvaret, sirkulasjon i blod- og lymfesystemet, stoffskiftet i cellene og utskilling av bl. a. endorfiner og prostaglandiner.

Pelsstell

Når vi har ledig kapasitet tar vi inn hunder til klipp og vask. Vi klipper og vasker alle raser til husbruk. Utstillingsklipp kan gjøres på retrievere og spaniels.

Klipp og vask
kr. 400,- pr. time.

Kloklipp
kr. 120,-

Vask & føn

Vi kan hjelpe deg med shamponering og føning.

Du har også muligheter til å låne dusj og føner å gjøre jobben selv.  Da tar du med deg shampo og håndklær selv.

Pris for å leie dusj og eventuelt føner er 150,-
Pris for at vi skal vaske å føne er 300,-

Ring for å bestille tid for dette.

Produkter

Back on Track

Vi har Back on track produkter til hund og eier, samt at vi skaffer til hest på forespørsel. Her kan du lese litt om dette fantastiske produktet.

Slik fungerer Back on Track

Back on Tracks ledd- og muskelskydd er alle tilvirket i funksjonstekstiler med varmereflekterende egenskaper.Tekstilene er en synergi mellom gammel kinesisk erfaring og moderne vitenskapelig tekstilteknologi. Ved fremstillingen av polyester- eller polypropylentrådene smeltes keramiske partikler inn i trådene. Egenskapen hos de keramiske partiklene er at når de er blitt oppvarmet av kroppsvarmen, utstråler keramikken en varme som treffer kroppen.Varmen som på denne måten reflekteres er en langbølget varmestråling som tilsvarer langbølget infrarød stråling.

Les mer om:

Varmestråling
Det er vel belagt og dokumentert at langbølget infrarød varmestråling øker blodsirkulasjonen. Den økende blodsirkulasjonen i vevet løser opp muskelspenninger og bidrar til økt prestasjontnivå.Et viktig bruksområde er den skadeforebyggende effekten man får når beskyttelsen brukes før trening og konkurranser.
Fordypning av funksjonen
Varmeenergi kan transporteres på tre måter; konduksjon (ledning), konveksjon eller stråling.

 1. Når varmeledning eller konduksjon skjer, spres varme i et materiale fra en del av materialet til øvrige deler.
 2.  Konveksjon innebærer at oppvarmet væske eller gass (f.eks. luft) forflyttes og tar varmen med seg.Vanlige klær og leddbeskyttere med isolerende materiale, for eksempel bomull, ull og neopren, sørger for å forhindre konveksjon og på det viset beholde kroppsvarmen i luften utenfor huden.
 3. Strålning innebærer at en varmekilde utstråler varme, som treffer en annen yte og varmer opp denne.Back on Tracks produkter arbeider med strålingsvarme og sørger for å beholde varmen gjennom isolering, noe som gjør at beskyttelsen kan ha en pustefunksjon samtidig som varmeenergien i kroppsvevene øker.

Mennesker og dyr utstråler kroppsvarme både i hvile og ved aktivitet. Ved hvile er utstrålingen dog mindre enn om kroppen arbeider. Når et materiale treffes av varmestråler kan tre ting hende;

 1. Strålene kan gå rett igjennom materialet s.k. transmittans. Et eksempel på dette er når solens varmestråler treffer glass. Mesteparten av varmestrålingen går gjennom glasset, hvilket kjennes om man står i et rom der solen skinner inn.
 2. Det andre som kan hende er at strålene stopper på materialets yte og reflekteres bort s.k. reflektans. Om all varme reflekteres blir ikke materialet oppvarmet og ingen varme stråler gjennom materialet.
 3. Det tredje som kan inntreffe er at materialet absorberer varmestrålenes.k. absorbans.

Varme som stråler kan ha ulike bølgelengder avhengig av varmekildens temperatur og materiale. Varmestråling ligger oftest innenfor det som kalles infrarød stråling hvilket innebærer bølgelengder mellom ca 0,7 μm og 1 mm. Et materiale absorberer varmestråling forskjelling avhengig av hvilken bølgelengde strålingen har.Dette kalles for materialets absorpsjonsspektra. Den varmestråling som absorberes øker varmeinnholdet i materialet. Et materiale har ikke bare et absorbsjonsspektra men også et emissjonsspektra. Emissjonsspektra innebærer i korthet at ulike materialer utstråler varme av ulike bølgelengder ved ulike temperaturer.Strålingsmengden og strålingens bølgelengde varierer avhengig av varmekildens temperatur og hvilket emissjonsspektra varmekildens materiale har. Generelt kan man si at jo lavere temperatur varmekilden har, desto lengre blir bølgelengden på varmestrålingen. Nøyaktig som andre materialer har kroppens vev også et absorptjonsspektra.Den bølgelengden som de keramiske partiklene emitterer absorberes i cellene og sender et signal til hjernen om at varmeenergien øker og blodkarene åpnes. Absorbsjonen skjer ikke bare på huden, men også et stykke ned i vevet, noe som gjør at blodkarene utvides ikke bare i ytre lag, men også i muskler og omkring ledd. Den økende blodsirkulasjonen i vevet løser opp muskelspenninger og styrker kroppens evne til å lege inflammasjoner og skader.Derfor brukes produktene ofte ved problemer der inflammasjoner er med i bildet.Et annet viktig bruksområde er den skadeforebyggende effekt man får når beskyttelsen brukes før trening og konkurranse.

Bruksråd
Les nøye både bruksråd og vaskeråd før du bruker produktene.

Alle Back on Track-produkter skal tilvennes gradvis. Bruk produktene maks 4 timer de første 2-3 dagene. Kroppen får da mulighet til å venne seg til effekten som stoffet gir. Grunnen til at vi anbefaler at men innleder med maks 4 timers bruk, er at en del mennesker opplever smerte i starten. Hos hest og hund ytrer det seg som en hevelse. Dette kommer av den økede blodgjennomstrømmingen, noe som faktisk er et godt tegn på det keramiske stoffets effekt.

Den initiale smerten eller hevelsen kan oppstå allerede etter noen timer bruk. Man bør da ikke bruke produktet mer samme dag og i stedet introdusere det forsiktig og gradvis de påfølgende dager. Etter introduksjonsperioden bør man øke bruken til minst 8 timer per døgn, gjerne lengre. Allerede etter en time oppleves ofte en positiv virkning på spente muskler og stive ledd. Mer varig bedring trenger flere dager, opp til 10-20 dager, innen man oppnår ønsket resultat.

Etter de innledende 2-3 dagene er det viktig å fortsette å bruke produktet intensivt minst 10, gjerne 20 dager, før man vurderer effekten. Ettersom det keramiske stoffet reflekterer mer av kroppens varmestråling når vi beveger oss, blir effekten størst om bi bruker produktet når vi er aktive. Men Back on Track virker også ved hvile, også når vi sover. Fortsett å bruke produktet i det mønsteret du selv kommer frem til eller bruk det i 2 uker og gjør et opphold den 3. uken, det siste for å unngå vanedannelse.

Følsomheten for denne tilvenningen er individuell. For maksimal nytte skal det keramiske stoffet være i direkte kontakt med huden (om nødvendig kan et tynt bomullstøy legges imellom). NB: Forsiktighet anbefales ved samtidig bruk med liniment eller lignende, ettersom effekten da forsterkes. Bruk produktet kun etter instruksene og rådfør deg med lege om symptomer som vedvarer. Brukes ikke ved graviditet/drektighet.

Tenk på at effekten av Back on Track øker ved bevegelse da kroppsvarmen øker, så foruten å bruke padder og dekken i stedet, kan hesten med fordel få bevege seg med Back on Track-produktene på seg.Spesielt bra i denne sammenheng er arbeidsdukene, shabraken, skrittedekkenet, skrittmaskindekkenet og platene.
Ved langvarige problemer kan hesten trenge å bruke Back on Track over en lengre periode.Bruk da produktet i 2-3 uker og gjør opphold i 1 uke, for å se om syptomene fortsatt er tilstede. Forebyggende kan Back on Track brukes med regelmessige opphold. Bruk Back on Track 1 dag før og 2 dager etter trening og gjør deretter opphold til neste trening. For oppvarming brukes det 1-2 timer før og 2-4 timer etter trening. For hund brukes ofte standarddekkenet som är regnavvisende og puster. Dog skal man huske på at ved langvarige problemer bør man anvende Back on Track over flere uker, minst 8 timer per dag, med regelmessige opphold. Det innebærer at hunden har på seg dekkenet innendørs, også om natten. Da er det bedre for hunden å ha nettdekkenet som føyer seg bedre etter kroppen og puster maksimalt. Alternativt kan hunden tilbys en madrass med ”memory foam” eller et overtrekk i Back on Track til sengen. At skumgummien delvis former seg etter kroppsformen, avlaster en øm rygg.

Vaskeråd
 • Back on Track-produktene kan vaskes i maskin på 30°C med vanlig vaskemiddel
 • Lufttørkes
 • NB: Bruk ikke blekemiddel eller skyllemiddel.
 • Skal ikke tromles.
 • Kan strykes på maks temperatur 50°C.
 • Det keramiske pulveret er innsmeltet i trådene av polyester/polypropylen og separeres ikke ved vask.
 • Tekstilet forsemres dog med tiden ved langvarig bruk.
 • Tekstilene er tilvirket i Kina og består av 100% polypropylen (PP) med keramiskt pulver eller 50% polyester med keramiskt pulver og 50% bomull.

Luposan Sensitiv 

Glutenfritt hundefòr som ikke inneholder hvete, bygg, rug og havre, da disse kornsortene ofte kan forårsake allergi hos hunder. Kjøttet i dette høykvalitetsfòret kommer utelukkende fra hjemmeprodusert kalkun og kylling. Fòret inneholder ikke konserveringsmidler, farge, lokkestoffer, svinekjøtt, super oppvarmet fett, dyremel, storkjøkkenavfall, brød, sukker, soya eller melkeprodukter.

Den forsiktige kaldtvanns pressingen sørger for at nesten alle vitaminer, proteiner, dyrefett og vegetabilske oljer beholdes i fòret.

Luposan Sensitive er den perfekte næringen selv i de vanskeligste tilfellene.

Luposan Sensitive hjelper deg å løse vektproblemer på en skånsom måte. Resultatet er sunne og vitale firbeinte venner med tykk, skinnende pels, klare øyne, super fysisk form og en masse utholdenhet.

Komposisjon
 • Ingrediensene er forarbeidet, tørket og malt i henhold til gjeldende lover.Fjærfekjøtt (kun kalkun og kylling)
 • Vegetabilsk biprodukt
 • Grønnsaker
 • Olje og fett (kaldpresset solsikkeolje og fjærfefett)
 • Mineraler
 • Egg og eggprodukter
 • Gelatin
 • Gjær
 • Urter
Luposan Sport
Luposan Sensitiv Sport er ideell for:

 • Hunder som er normalt aktive
 • Oppaling av valper
 • Drektige og ammende tisper
 • Hunder med ernærings relaterte Stoffskifteproblemer
 • Rasebetingede ernæringsproblemer
 • Selges i 5 kg og 20 kg

Luposan Light
Luposan Sensitive Light er ideell for:

 • Hunder som er normalt/mindre normalt aktive
 • Vekttap eller vektøkning
 • Hunder eldre enn 6 år
 • Hunder med ernæringsrelaterte stoffskifteproblemer
 • Rasebetingede ernæringsproblemer
 • Selges i 5 kg og 20 kg

Luposan Leddkraft
Luposan Leddkraft er komponert av 100% aktive ingredienser, noe som betyr at alle ingrediensene har som mål å gi næring. Produktet er utviklet spesielt for å bygge opp og styrke bindevevs strukturen.

Hvorfor gi næring til leddene?
Ledd er koblinger mellom to eller flere beinender med brusk og leddrom og alt dette blir smurt konstant. Muskler, sener og leddbånd sørger for den nødvendige stabiliteten. Men denne bindevevsstrukturen har en tendens til å forandres til det verre på grunn av faktorer knyttet til oppdrett, stell og selvsagt alder. Spesielt spiller alderen inn, kroppen mister evnen til å produsere nok bruskmateriale og brusken er ikke lenger i stand til å holde på nok væske i leddene.

Skjellkjøttekstrakt fra Perna Canalicus sørger for at det produseres godt bruskmateriale ved å stimulere produksjonen av aktive virkestoffer som kreves for å produsere brusk og som i tillegg sørger for andre oppgaver. Valper og yngre hunder kan også vise klare tegn på smerte og redusert bevegelighet – derfor viktigheten av Luposan Leddkraft.

Det optimaliserte samspillet av de naturlige substansene som finnes i Luposan Leddkraft garanterer den høyest mulige biotilgang og derfor garanterer vi:

 • At tispen får en optimal mengde av vitale virkestoffer i den siste delen av drektighetsperioden
 • Forbedret danning av støttevevsstruktur hos fosteret.
 • At utviklingen av bevegelsesfunksjonene og danningen av ørebrusk hos valper og yngre hunder skjer på riktig måte. Dette sørger for at ørene til spesielle raser blir mer rette, for eksempel schæferhund og bullterrier.
 • En forbedret livskvalitet, spesielt for eldre hunder som allerede sliter med bindevevsproblemer.
 • Preventive effekter for dyr med svakt bindevev som følge av avl.

Optimal ernæring + Bevegelse = Sunne ledd!

Plutoduken 

Frottehåndklens tid er over! Plutoduken erstatter alle tunge og uhåndterlige frottehåndklær når du skal tørke hunden. Passer til alle typer hundepels!

Bruksanvisning:  for best oppsugningseffekt, fukter du Plutoduken og vrir ut vannet. Da er det bare å legge duken over hunden og klappe på den så den suger ut vannet.Vri opp kluten ved behov og gjenta prosessen til ønsket tørkeeffekt er nådd.

Plutoduken kan også brukes på andre steder der du ønsker stor oppsugningseffekt, f. eks. under vannskål. Rengjøres ved 40 graders vask. Bruk ikke mykemiddel.

Markus-Mühle naturhundefôr

Det kaldpressede tørrfòret Markus-Mühle Naturhundefòr er tørrfòrets svar på råfòring. Via den skånsomme kaldpressingsmetoden beholder ingrediensene sine naturlige og sunne næringsstoffer. I motsetning til mange produsenter bruker vi ikke varme for å produsere bitene med tørrfòr.

Ingrediensene i vår Naturhundefòr er nøye utvalgt av veterinærer for å gi hunden den samme næringen og gode stoffene som den fant i byttedyr, når den levde vilt. Med Markus-Mühle får du med andre ord de samme fordelene som man oppnår med råfòring, og det med ferdige biter som hunden din kommer til å elske!

Markus-Mühle Naturhundefòr er helt fritt for unaturlige tilsettingsstoffer,
lokkestoffer og aromastoffer. Bitene er laget for å sikre at hunden tygger maten, og ikke bare nærmest innhalerer den. Samtidig sørger de store og firkantede bitene for en god munnhygiene og mindre tannstein.

Fòrmengde: Anbefalt mengde fòr per dag er 1,2 % av kroppens vekt. Produktet kommer i 1,5 kg, 5 kg og 15 kg.

Vom og hundemat

Vi forhandler Vom og Hundemat som er våtfòr til hund basert på vom,kylling,laks og innmat. Fòret er tilsatt vitaminer og mineraler som er essensielle for hundens velvære. Dette fòret passer for alle typer hunder, men er ypperlig for brukshunder og høyprestasjonshunder.

For priser på produktene, ta kontakt med oss.

Groomers edge balsam & shampoo

Groomer’s Edge fra Double K Industries, er en serie med pelspleieprodukter som dekker de fleste behov for god og riktig pelspleie for hunder, katter, hester og andre husdyr i alle aldre og for alle pelstyper. Alle produktene er fremstillet av naturlige råstoffer,  og  ingen dyr har blitt skadet under utviklingen av produktene!

Baltic profesjonell redningsvest

Har du tenkt på hva som kan skje hvis hunden faller over bord midtfjords?

De fleste hunder kan svømme, men selv den best trente hund vil ha problemer med å nå til land. Og greier du å få den opp i båten? Når den er våt og pelsen er fylt med vann blir den en god del tyngre – i tillegg til at det er vanskelig å få tak på den! Vi anbefaler derfor redningsvest til din beste venn.

Baltic Professional – er en solid redningsvest i kraftig materiale som tåler det meste. Vesten er gul med refleks på løftehåndtaket, slik at den synes godt i vannet.

Denne vesten finnes i fem størrelser – S,M,L,XL og XXL priser fra kr. 800,- – 1300,- Alle våre redningsvester selges med 2 års garanti!