Velg en side

Oscar svømmer for harde hundelivet og ser riktig så fornøyd ut i Norges første spesialbasseng for voffer.

Av: Eyvind Sverre Menne
Foto: Knut Helbak

OscarHan er litt skeptisk i starten, den gode Oscar, og padler vilt for å komme seg opp på tørt føre igjen. Men etter en kort stund ute i det fuktige, beveger han ikke labbene fullt så febrilsk lenger.

PIP-PIP: Med pipende plastfisk hos matmor Cecilie T. Ruud Askvig lokkes Oscar til å svømme slik at han trener de riktige musklene.

– Til å begynne med trives ikke hundene så godt i bassenget, men etter ett par ganger synes de fleste det er gøy, sier Wenche Granli. Hun er hundefysioterapeut og innehaver av svømmebassenget kun til bruk for hund ved Dyrenes Storsenter i Sandvika.

– Dette er det eneste bassenget i Norge spesialtilpasset for hunder, sier Granli som håper å gjøre hundebad til levebrød. I dag jobber hun i ambulansetjenesten, men har lyst til å skifte beite, fordi arbeidet innebærer mange tunge løft og for henne ikke er en jobb å bli gammel i.

Bedre hundeliv

Ute i bassenget styres Oscar i riktig svømmeretning med tau og pipefisk. Granli er tautrekker og Oscars eier, Cecilie T. Ruud Askvig, trykker på plastfisken

– Slik får vi hundene til å svømme i det mønsteret som stimulerer de musklene som skal trenes, sier Granli.

Ifølge henne er svømmingen først og fremst rettet mot opptrening av hunder som har vært utsatt for en skade og er nyopererte.

– I vann kan de trene slik at de ikke mister for mange muskler, men uten at skjelettet belastes. Og hunder med hofteleddsdysplasi og andre skjelettlidelser kan leve et lengre og bedre hundeliv med denne treningsmuligheten, sier hun.

Som en fisk

WenchepresseOscar er frisk som en fisk, unnskyld som en hund, og selv om han bare er med for å demonstrere bassengherligheten, er han en representant for hunder som rett og slett bare skal trimme. Kanskje finner eiere det mer praktisk at bikkja tar en svømmetur, enn å halse etter den i skog og hei.

 

Men nå er Oscar litt lei av plaskingen. Han vil over på hardt underlag igjen og får lov til det etter å ha gjort en flott innsats til ære for fotografen. Så vanker det både dusj og tørk, men i dag droppes massasjen som er det vanlige etter en dukkert. Uttrykket et hundeliv får min santen et noe annet innhold etter at man har besøkt dette spa for menneskets beste venn.

PAUSE: Etter en slitsom økt er det godt med en pause i armene til Wenche Granli.