Tjenester hos AquaDog

Vi tilbyr tjenester som rehabilitering, hundemassasje, terapeutisk laser, svømmetrening, pelsstell, vask og fønn

Hydroterapi (rehabilitering i vann)

Rehabilitering etter en skade/operasjon gjøres for å få maksimal funksjon på minimal tid. Gjenopptrening i vann etter skader og operasjoner i skjelettet er meget gunstig fordi man kan trene musklene uten at man belaster skjelettet. Når man svømmer er man i en slags vektløs tilstand, samtidig som man er nødt til å bruke muskulaturen. Rehabiliteringsperioden reduseres med opptil 6 måneder ved å trene i vann.

AquaDog’s basseng holder en temperatur på 27 grader, noe som viser seg å være meget effektivt ved rehabilitering.

For å få hunden til å bruke de musklene man ønsker å trene, svømmer de i sirkler, vendinger i begge retninger, serpentiner osv. Når de trenger mer belastning, har vi trinnløs motstrøm som reguleres ut fra hundens kondisjonsnivå. Hunden får raskt bedre kondisjon ved å svømme.  Alle hundene svømmer med redningsvest. Dette fordi hunden føler seg trygg og hvis det skulle skje noe som gjør at man må ha hunden opp eller den trenger korrigering, kan man lettere få tak på den.

Lidelser som har spesielt godt av svømming:
 • Hypertrofisk osteodystrofi (unghunder med betennelse i epifyseskivene som gjør at de får hevelse i knærne)
 • Osteochondrose (bruskløsning i ledd). Dette kan komme av en skade eller det kan være arvelig/medfødt. Mest utbredt på store raser. Legningsprosenten har økt fra 55 % til 75 % etter at man fikk bassengtrening, massasje og stretching.
 • Hofteleddsdysplasi
 • Albueleddsarthrose
 • Skiveprolaps
 • Korsbåndopererte
 • Skjelettlidelser generelt
 • I tillegg er det fin trening for tykke hunder som skal gå ned i vekt. Det er lettere å svømme enn å løpe ute i terrenget. Når man er for tung, blir belastningen på kroppen større.
Water Walker - tredemølle i vann

Som regel starter vi rehabiliteringen i vanntredemøllen. Her har vi bedre kontroll på bevegelsene til hunden og kan lettere inspisere halthet osv. Etterhvert alternerer vi mellom vanntredemøllen og svømming ettersom hvilken lidelse hunden har og hvor i rehabiliteringen den befinner seg.

I dag dekker flere forsikrings selskap deler eller hele rehabiliteringen. Kontakt alltid ditt forsikrings selskap for å høre om din forsikring dekker rehabiliteringen for ditt dyr.

Vi samarbeider med veterinærene, og hvis ditt selskap krever rekvisisjon fra veterinær, kontakt veterinæren å få rekvisisjon.

Hundemassasje

Vi lever i en tid der hundens velbefinnende og helse har fått mer oppmerksomhet. Vi forsøker å finne riktig behandling for det problemet som hunden viser.

Mange såkalte problemhunder lider av muskelsmerte og spenninger og har derfor stort behov for massasje. Muskelmassasje øker musklenes evne til å ta opp næring. Forskning har vist at en sliten muskel kan arbeide igjen mye tidligere hvis den masseres enn om den bare hviler. Resultatet av disse undersøkelsene viser at massasje motvirker og minsker bindevevet som alltid dannes i skadete og ubevegelige muskler.

Massasjens effekt på hunden
 • Blodet sirkulerer raskere – noe som fører til at det raskere og mer effektivt kan transportere oksygen og næring til hundens muskler, bindevev og indre organer.
 • Massasjen påskynder lymfesirkulasjonen slik at kroppens urenheter skilles ut raskere.
 • Fordi at lymfesystemet er en del av kroppens immunforsvar, blir hunden mer motstandsdyktig mot sykdommer gjennom regelmessig massasje.
 • Hevelser som skyldes væskeansamlinger forhindres når lymfevæsken strømmer raskere.
 • Hundens muskler og sener blir elastiske og hunden får større bevegelsesfrihet. Leddvæsken stimuleres og trykket på leddene minsker.
 • Eldre hunder som er stive, særlig i hofteledd og korsben, får hjelp av massasje.
 • Unge hunder med «voksesmerter» kan også få lindring ved massasje.
 • Massasje stabiliserer blodtrykket fordi veggene i blodkarene slapper av og blodet strømmer friere. Dette fører igjen til at hunden blir mindre stresset og nervøs.
 • Ved at stoffskiftet i hud og talgkjertler økes, oppnås en frisk og skinnende pels.

Svømmetrening for friske hunder

For å forebygge skader eller for å få variasjon i treningen, er svømming et godt og morsomt alternativ.

Denne mosjonsformen er bra for å styrke og bygge opp muskulatur, samt for å øke kondisjonen uten noe større belastning på leddene. Svømmingen hjelper til å bibeholde rørligheten, å forebygge tidlig aldring.

Vårt svømmebasseng har trinnløst motstrøms anlegg slik at man kan øke intensiteten på treningen etter hvert som hunden kommer i form. Man merker fort at kondisjonen blir bedre når man begynner å svømme – i tillegg får man en gladere hund!

Pris for en enkelttime med svømming er 400,-

Husk før du skal svømme hunden din

Hva du bør huske på før du skal svømme hunden din:

 • Pass på å ha luftet hunden før den kommer!
 • Ikke gi hunden mat innen 2 timer før den skal svømme.
 • Vi har leker som hunden kan få låne. Men hvis hunden har en favoritt leke hjemme som egner seg å ha i vann, kan du ta med det.
 • Det kan også være bra å ha med hundens favoritt godbiter.

Svømmmeklubben

Bli medlem av Aquadog sin svømmeklubb! Svømmeklubben er startet for de som ønsker å trene sin hund regelmessig på en skånsom og morsom måte. Dette er bra både for konkurransehunden og den glade mosjonisten !

Når man er medlem i svømmeklubben kan man svømme sin hund selv ivårt basseng, men det finnes selvfølgelig alltid personale i nærheten. For å kunne svømme sin hund selv, må man ha en frisk hund eller en ferdig rehabilitert hund som er godkjent for selvsvømming av vårt personale, i tillegg til at man må ha gjennomgått opplæring i bruk av bassenget og trening av hunden.

En hund med fysiske problemer får aldri svømme uten vårt personale, og da er det de vanlige prisene som gjelder.

Priser for medlemskap

Klippekort 8 ganger – 2800,-

 

Time på bestilles på forhånd. Det er kun plass til et begrenset antall medlemmer i svømmeklubben da vi trenger en stor del av tiden i bassenget til våre rehabiliteringspasienter. Kontakt oss for mer informasjon.

Husk før du skal svømme hunden din

Hva du bør huske på før du skal svømme hunden din:

 • Pass på å ha luftet hunden før den kommer!
 • Ikke gi hunden mat innen 2 timer før den skal svømme.
 • Vi har leker som hunden kan få låne. Men hvis hunden har en favoritt leke hjemme som egner seg å ha i vann, kan du ta med det.
 • Det kan også være bra å ha med hundens favoritt godbiter.

Terapeutisk laser

Det finnes mange typer laser som brukes innen medisin. I hovedsak  finnes det to grupper:

Sterk laser som brukes for å skjære, koagulere eller brenne bort vev.

Svake lasere som brukes for å stimulere cellefunksjonene. På engelsk heter den Low level laser therapy- LLLT. Denne brukes da til terapeutisk behandling. Meget kort kan man si at laser påvirker det lokale immunforsvaret, sirkulasjon i blod- og lymfesystemet, stoffskiftet i cellene og utskilling av bl. a. endorfiner og prostaglandiner.

Bad / vask

Vi kan hjelpe deg med vask og føning av hunden, eller du kan låne fasiliteter og føner og gjøre jobben selv. Da tar du med deg shampo og håndklær selv.

Leie av dusj og eventuelt føner
kr. 300,-

Vi vasker og føner
fra kr. 500,-

Ring 99 31 10 70 for å bestille tid for dette